350 хиляди се подписаха Олимпиада това лято да няма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според организатора на петицията МОК и Японското правителство се опитват да форсират провеждането на игрите

Олимпиадата в Токио продължава да бъде нежелана от сериозна бройка хора в Япония малко повече от два месеца преди предвиденото й начало на 23-ти юли.

В Страната на изряващото слънце 350 хиляди души се подписаха в онлайн петиция за отменянето на игрите, като тази инициатива стартира преди малко повече от една седмица.

Кенджи Уцуномия, който е главният организатори на петицията заяви, че МОК и японското правителство се опитват да форсират провеждането на Олимпиадата, въпреки голямото нежелание на населението на страната.

„Международният олимпийски комитет, Международният параoлимпийски комитет, японското правителство, столичните власти в Токио и организационният комитет се опитват да форсират провеждането на Олимпиадата и Параолимпиадата, въпреки настоящото положение.COVID-19 изобщо не е под контрол, аксинацията започна в края на миналата година, но доставката на дозите в ограничените икономически страни се бави и до ден днешен. Олимпиадата в Токио не може да бъде проведена безопасно”. заяви той.