Адмир Мехмеди приключи с Швейцария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
30-годишният халф смята, че сега е идеалният момент да се оттегли от отбора.

Атакуващият полузащитник Адмир Мехмеди сложи край на кариерата си в националния отбор на Швейцария, съобщи самият футболист.

Халфът иска да се концентрира изцяло върху изявите си на клубно ниво с екипа на Волфсбург, където има договор до лятото на 2022 година.

Мехмеди има 76 записани мача с екипа на “кръстоносците”, в които се е отчел с 10 попадения.

“Това решение беше взето след внимателно обмисляне. Желанието ми винаги е било да мога аз да определя кога да се сбогувам. Напоследък контузиите ме забавиха в това решение. Европейското беше прекрасен и достоен край. Благодарен съм и горд, че успях да изживея този страхотен турнир с националния отбор и слагам така точка след толкова много години в тима”, заяви Адмир Мехмеди пред официалната страница на футболния съюз на Швейцария.

Селекционерът на “кръстоносците” Владимир Петкович също коментира отказването на 30-годишния полузащитник, като заяви, че съжалява за неговия избор, но остава благодарен за всичко, което е дал за тима на Швейцария.

“Адмир ме информира в личен разговор, който водихме. Мога да разбера мотивите му. Със своята игра, личността си и високия си професионализъм той допринесе много за развитието и успеха на националния ни отбор. И заслужава голяма благодарност и уважение за това”, сподели Петкович.