Алаба говори за престоя си в Реал и мечтата му с националния тим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Мюнхен е моят втори дом след 13 години там. В клуба и в отбора имах важна роля"

Футболистът на Реал Мадрид Давид Алаба даде интервю в родината си за местния “Kurier”, в което разказва за престоя си досега в мадридския колос. Бранителят споделя, че на „Сантяго Бернабеу“ са го помолили да носи фланелката с №4, с която преди него са били клубните легенди Фернандо Йеро и Серхио Рамос.

Австриецът признава, че първите му месеци при „лос бланкос“ са били много добри: „Това беше вълнуваща година, не само в професионален, но и в личен план. Беше много емоционална и красива година“.

„Мюнхен е моят втори дом след 13 години там. В клуба и в отбора имах важна роля. Докато станах водещ играч, вече познавах клуба и града отгоре и отдолу. Имам много приятели в Мюнхен. Трябваше да се откажа от голям комфорт (с трансфера в Реал Мадрид)“, коментира още Алаба.

Алаба споделя, че голяма част от съотборниците му не говорят английски, което го е принудило да започне изучаването на испански. „Много хора (в отбора) не говорят английски, което ме принуждава да уча испански. Искам да дам интервю на испански, което би било нещо друго“.

„С националния отбор имаме възможност да стигнем до Световното първенство чрез плейофите. Това е моята мечта“, казва 29-годишният футболист относно целите с националния отбор. Австрия среща Уелс в полуфинален плейоф за Мондиал 2022, като при успех следващият съперник ще е победителят от двойката Шотландия – Украйна.