Алегри: Не спечелихме вчера, но сме на 4 точки от лидерите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сега трябва да отидем да похапнем и да се подготвим добре за мача с Бенфика", каза треньорът на "бианконерите".

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнението си след равенството 2:2 със Салернитана в двубой от 6-ия кръг на Серия “А”.

Специалистът отказа да коментира спорното съдийство в мача и дори каза, че главният рефер се е справил добре.

“Сега искам да похапна, защото стана късно, не ме интересува нищо друго. Дали играхме зле? Не, вие твърдите подобно нещо, вие следите мача, но не го гледате. В първите 20 минути играхме много добре. Имахме няколко опасни удара в първите 20 минути и други добри ситуации. През втората част стояхме добре. Ако не друго, се подготвихме за Шампионската лига с равенство, а не със загуба. След това получихме гол от грешка на Куадрадо”, заяви Алегри.

“Не обичам да говоря за съдиите след мача. Голът е отменен и това е. Единствено бих искал да изгледам повторение на ситуацията отново. Твърди се, че Кандрева е бил близо до корнера, но не съм виждал това видео. Ами ако наистина не е имало засада? Не сме гледали това видео, така че не знам дали е така. Въпреки това смятам, че съдиите трябва да бъдат оставени на мира. На терена важни са футболистите. В Италия имаме поне 10-15 добри рефери”, смята той.

“Ще играем и ще видим. Оптимист съм. Мачовете могат да са много сложни, но ми хареса реакцията през второто полувреме. Поздравявам играчите за това. Реферът се справи добре и взе някои трудни решения в края. Трябваше да губим с един гол на полувремето, но допуснахме да ни вкарат втори от дузпа в добавеното време”.

“Досега не бяхме изоставали в резултата, затова исках да видя реакцията на футболистите. Това може да се случи във футбола, но е важно да не губиш организацията в играта си. Трябва да направим следващата крачка, трябва да започнем да се справяме по-добре в определени ситуации”, продължи италианецът.

“В състава имаме млади играчи, те няма как да натрупат самочувствие моментално. Трябва време, за да свикнат да побеждават. Съжалявам, че не спечелихме, но сме на 4 точки от лидерите. Радвам се, че видях добра реакция от играчите. Сега трябва да отидем да похапнем и да се подготвим добре за мача с Бенфика”, каза още Алегри.