Алегри: Необходими са ни точки, за да завършим в Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нуждая се от всички, включително и от Пауло. Дано да се завърне в сряда. Той се чувства по-добре и може да е готов за Шампионската лига, както и Леонардо Бонучи"

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегро подчерта отново, че отборът ще се бори за място в Топ 4, а не за титлата. Специалистът говори преди утрешната визита на Сампдория. “Това е решаващият момент от сезона, предстоящата седмица е интензивна. Дано да ни бъде забавно. Утре ще играем със Сампдория, които спечелиха две домакинства при Марко Джампаоло с шест отбелязани и нула допуснати гола. Те имат доста попадения в първите 15 минути, така че ще се нуждаем от правилния подход. Необходими са ни точки, за да завършим в топ 4. Предстои ни доста работа. Отборите пред нас ще останат там и не можем да ги достигнем. Трябва да се фокусираме върху себе си. Има още седмица преди паузата. Дано всичките ми футболисти да са на разположение след това“, сподели треньорът на пресконференцията си днес.

Алегри сподели, че се колебае на кого да заложи в атака в мача със Сампдория, като очакванията са му за труден двубой на “Мараси”. „Трябва да реша за стартовия състав. За щастие, Матия Де Шилио и Алекс Сандро се завръщат, а Хуан Куадрадо е добре. Джорджо Киелини би трябвало да поднови нормални тренировки в неделя, така че дано да може да се завърне срещу Виляреал. Нека гледаме чашата наполовина пълна, така е най-добре. Данило ще играе утре. Мисля, че това ще му бъде мач номер 100 за отбора. Единият от Куадрадо и Мойс Кийн ще стартира в атака. Целта ни е да завършим в топ 4. Сезонът е дълъг, като утре ще се изправим срещу Сампдория. Нуждаем се от позитивен резултат, за да продължим непобедимата си серия и да се затвърдим на четвъртото място. Винаги е трудно да се играе на “Мараси”, Сампдория са различен отбор у дома и трябва да очакваме труден мач. Трябва да покажем характер и да си тръгнем с добър резултат.“

Наставникът на “бианконерите” даде своето мнение за представянето на Влахович до момента. “Доволен съм от Душан Влахович. Не му беше лесно да дойде в Ювентус и да играе на всеки три дни. Тук напрежението е по-голямо. Винаги играем за победа и всяко докосване е решаващо, защото може да ти донесе победа или загуба. Говорих си с него вчера и му казах, че трябва да бъде по-чист в играта си, за да повиши техническото си качество. Той току-що дойде от Фиорентина, така че се нуждае от време.”

Специалистът коментира и друга актуална тема – договорът на Пауло Дибала. “Пауло Дибала е 29-годишен мъж и е професионалист. Като останалите играчи, той трябва да преговаря за нов договор. Той трябва да излиза на терена и да дава най-доброто от себе си, както винаги е правил. Той не се нуждае от каквото и да било, на 29 е. В момента се възстановява от контузия, като аз и отборът се нуждаем от него. Той е техничен футболист, който ни дава качество. Нуждая се от всички, включително и от Пауло. Дано да се завърне в сряда. Той се чувства по-добре и може да е готов за Шампионската лига, както и Леонардо Бонучи. Ще направим оценки в неделя след предстоящия мач.”

“Отборният дух е добър, но във футбола винаги си на ръба. Вижте какво стана онази вечер във великолепния мач между Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Всичко изглеждаше, че върви гладко, но във футбола има неочаквани ситуации. Отборът трябва да се справя в подобни моменти. В противен случай той пропада и бива наранен. Още нищо не сме спечелили, нито сме на четвъртфинал в ШЛ. Ще видим къде ще бъдем на 28 май, надявам се. Ако ли не, седмица по-рано”, каза още специалистът.

Снимка: Reuters