Александър-Арнолд: Очакванията към нас са да печелим трофеи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Един трофей на сезон е минимумът, който трябва да постигаме"

Ливърпул трябва да печели минимум по един трофей на сезон, смята бранителят на мърсисайдци Трент Александър-Арнолд. 23-годишният футболист в тима на Юрген Клоп смята, че последните години „червените“ са спечелили най-важните трофеи – Шампионска лига и Висшата лига. Той даде за пример и Манчестър Сити, който въпреки успехите на Острова, така и не успява да триумфира в турнира на богатите.

“Не сме разочаровани, че не сме спечелили достатъчно трофеи, защото усещането ни е, че спечелихме най-големите трофеи. Без да ги критикувам, погледнете невероятния отбор на Манчестър Сити – той не е успял да спечели Шампионската лига. Спечелиха титлата два пъти, но не успяват в Шампионската лига, а ние спечелихме и двете отличия последните няколко години. Сега очакванията към нас са да печелим трофеи. Мисля, че един трофей на сезон е минимумът, който трябва да постигаме. Следващата седмица (Купата на Лигата) имаме възможност да направим това, но с отбора, който имаме, този треньор, трябва да печелим трофеи. Очакваме го от себе си и ако не се случи, е разочарование. Не сме във фазата, когато се радваме да стигаме до финали”, заяви защитникът преди мача на Ливърпул с Интер в Шампионска лига.

“Да се бориш на четири фронта, е по-лесно, когато имаш страхотни играчи. Но в сезона, в който спечелихме Шампионската лига и почти Висшата лига, показахме на хората, че можем да се борим на няколко фронта. Да сме в четири турнира е добре за нас. Целта ни е да сме и в четирите турнира, колкото е възможно по-дълго. Само първенството не е в нашите ръце, в другите турнири вярваме, че можем да спечелим и да победим всеки. В първенството е важно да продължаваме да печелим и всичко може да се случи. Не мисля, че разлика от девет точки подлага Сити на сериозно напрежение. Нещата не зависят от нас, но всичко е възможно. Трябва да сме сигурни, че сме на позиция да се възползваме, ако те сгрешат”, допълни играчът на мърсисайдци.