Алексис МакАлистър е готов да напусне Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доста клубове от Висшата лига искат световния шампион в състава си

Според информация на 90min, Алексис МакАлистър вече не иска да бъде част от Брайтън през следващия сезон. Носителят на Световната купа вероятно ще се раздели с “чайките” и ще направи следващата стъпка в кариерата си. Напоследък той се представя на изключително ниво и някои от най-големите клубове в света, като Челси, Ливърпул и Тотнъм, искат да го вземат в състава си.

МакАлистър се присъедини към Брайтън през зимата на 2019 г. Първоначално той бе пращан под наем в родината си, за да натрупа опит. След като се завърна в Брайтън след наем в Бока Хуниорс, 24-годишният футболист получи шанс в първия отбор на “чайките” и  успя да впечатли. Аржентинският национал е титуляр за Брайтън през последните няколко сезона и върши страхотна работа в центъра на терена.

24-годишният играч има десет гола в своите 24 мача през този сезон и направи много силно Световно първенство в Катар, където помогна на Аржентина да спечели трофея. МакАлистър подписа нов договор с Брайтън, преди да се отправи към Катар. Настоящият контракт на футболиста е до лятото на 2025 г.

Междувременно Ливърпул, Челси и Тотнъм се интересуват от 24-годишния футболист и го искат в редиците си. Те получиха голям тласък в своето преследване, след като играчът е нетърпелив да направи следващата стъпка в кариерата си и да напусне Брайтън.