Алвеш заяви кой е богът на футбола, говори за Меси и Роналдо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Пеле промени футбола и той е неговият бог", заяви бразилецът

Бразилският защитник Дани Алвеш винаги казва това, което мисли, и не спестява нищо на никому. Бившият бранител на Барселона в момента играе за мексиканския Пумас, като се стреми да участва на последното си Световно първенство в Катар.

Според Алвеш бразилската легенда Пеле не трябва да влиза в спора за най-добрите играчи на всички времена, тъй като според него той е като Бог на футбола и има най-голямо значение за играта.

„Пеле или Меси? Ще избера Пеле по една причина, той промени футбола! Меси смени поколение, но Пеле е като Бог и промени футбола. Има хора, които са по-големи от футбола и това е Пеле. Освен това аз съм бразилец и за мен Пеле не трябва да влиза в дебат за най-великия играч. Пеле е повече от играч. Ако ме попитате кой е най-добрият играч в историята, тогава ще ви кажа Меси, Пеле не попада в тази категория“, коментира Дани Алвеш пред „ESPN“.

„Вече заявих какво мисля за Роналдо. Той е като коп*л*, което не ти дава да си поемеш въздух и за една секунда. Не ти дава да дишаш. Не го пазих толкова зле, но беше много трудно. Той е машина за реализиране на голове“, каза Алвеш.