Амбицията на Берое за Европа минава през Кърджали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете на Берое ще се изсипят в Кърджали, за да подкрепят своя отбор в битката за 7-ото място

Берое се изправя срещу Арда в мач от последния кръг в плейофната група на първата четворка от втората осмица в efbet Лига. Двубоят на ‘Арена Арда’ е от 20:00 ч. и заралии ще преследват трите точки, за да се класират на бараж срещу Ботев Пловдив, като победителят ще участва в Лига на Конференциите.

Това е мачът на сезона за заралии и се очаква стотици фенове да подкрепят отбора в Кърджали. Победата гарантира седмото място на Берое, като също така и при хикс или загуба те може да останат седми, ако ЦСКА 1948 не победи Локо Пловдив като гост. Домакините от Арда пък вече не играят за нищо, но все пак в последния си домакински мач ще търсят добро представяне.

Берое продължава да няма победа срещу Арда в официален мач, откакто “сините” влезнаха в елита. Последната среща между двата тима на стадион Берое през миналия месец завърши 2:2. Старозагорци имаха аванс от 2:0 и бяха с човек повече на терена, но въпреки това не успяха да спечелят трите точки.

Берое влиза в срещата с две победи и три ремита от старта на плейофите, докато Арда все още не познава вкуса на победата. След края на редовния сезон домакините записаха три равенства и две поражения. В последния си мач на “Арена Арда” тимът от Кърджали направи реми 4:4 срещу Локо Пловдив, като изпусна аванс от три гола.

Вероятни състави

АРДА: Луков, Желев, Алекс Петков, Стоев, Д. Кики, Котев, Руменов, Ковачев, Коконов, Ал. Георгиев, Т. Йорданов
Старши треньор Емил Кременлиев

БЕРОЕ: Ганев, Фуртадо, Бен Юсеф, Динков, Джонатан, Юсеин, Мечев, Тунгара, Мариани, Генов, Фал
Старши треньор Петър Хубчев