Анчелоти: Ранният гол и пропусната дузпа се оказаха решаващи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италианският специалист анализира играта на Реал след загубата от Майорка.

Наставникът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, не скри разочарованието си след шокиращото поражение на “кралете” от Майорка с минималното 0:1 в среща от 20-ия кръг на испанската Ла Лига.

“Разочаровани сме, защото този ранен гол и пропусната дузпа се оказаха решаващи. Нищо не е решено, ще се борим до последно за титлата. Има още много мачове”, започна Анчелоти.

“През второто полувреме Асенсио пропусна дузпа. Аз определих Марко да я изпълни. Редът при дузпите е първи Бензема и Модрич втори, защото те са най-добрите в това. След това аз решавам кой да стреля, ако те не са на терена – дали ще е Кроос, Родриго или Асенсио. В случая се спрях на Асенсио, а не на Родриго, защото смятахме, че пропусната от него дузпа на Мондиала би могла да му попречи”, обясни италианецът.

“Направи впечатление, че титуляри не бяха Модрич и Кроос. Дали съм сбъркал стартовия състав? Нямаше как да заложа още от първата минута на двамата, защото Тони не беше готов на 100%, а Лука се нуждаеше от почивка”, коментира треньорът на Реал.

“Слабо в този мач се представи Винисиус Жуниор, който постоянно се разправяше с играчи на противника, с които си имаше стара закачка. Не винаги вината е у Вини, защото съперниците винаги го провокират. Той просто иска да играе. Вижте само какво се случи и сега”, каза Карлето.

“Сега вече се фокусираме върху Световното клубно първенство. Ентусиазирани сме, че ще играем на него”, завърши Карло Анчелоти.