Английски грандове следят Шави Симонс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед с интерес към Шави Симонс

Информация от медията Fichajes гласи, че 19-годишният нидерландският полузащитник Шави Симонс е на радара на Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед. Трите клуба от Висшата лига може да направят оферта за него края на сезона.

Симонс е в добра форма през този сезон, отбелязвайки 15 гола и записвайки осем асистенции във всички състезания. Участието му в 23 гола на ПСВ Айндховен е страхотно постижение. Изключително талантливият нидерландец е способен да играе в множество роли на терена и неговата гъвкавост ще бъде допълнителен бонус за клуба, към който се присъедини през новия сезон.

Микел Артета трябва да добави повече дълбочина към отбора си, а Симонс би бил страхотно попълнение в дългосрочен план. Той може да се ротира с играчи като Букайо Сака, Габриел Мартинели и Мартин Одегард през следващия сезон.

Междувременно, Челси също трябва да добави голове към своя състав, а Симонс ще бъде качествена придобивка. На “сините” им липсва офанзивен полузащитник, който може да действа като номер десет и да създава възможности и да вкарва голове.

Що се отнася до Манчестър Юнайтед, те ще трябва да добавят повече качество в офанзивната част. Затова Ерик тен Хаг е идентифицирал 19-годишния младеж като трансферна цел. Симонс има договор с ПСВ до лятото на 2027 г. и за него ще трябва да бъде извадена сериозна сума.