Антов: Ще покажа, че България още произвежда добри играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Валентин Антов иска да се докаже в Болоня и да помогне на отбора

Защитник номер 1 на България за 2020 година – Валентин Антов, официално бе представен в новия си отбор на Болоня. Бившият бранител на ЦСКА говори пред медиите, като акцентира желанието си да докаже, че в България все още има добри футболисти. Желанието на талантливия защитник е да се развива, за да помогне на Болоня за по-предно класиране в Серия А.

„Аз играя като централен защитник. Смятам за себе си като интелигентен играч, който умело може да „чете” играта. Пристигам от България – държава с голяма футболна история. Искам да покажа на Италия, че още имаме добри футболисти и да продължа да се развивам възможно най-добре”, започна Антов при представянето си в Болоня.

„Харесвам всички добри играчи – нямам определен идол. Мога да науча много от всички, а в историята играх със защитници, от които научих много. Мисля, че Болоня е стъпка напред в кариерата ми”, продължи българският национал.

„Гледам много от представянето на Матайс Де Лихт, който е млад и пристигна в Италия от друга страна. Има разлики в стиловете ни, но мога да се мотивирам от него и да сбъдна моите мечти чрез работа. През по-голяма част от времето тренирам и винаги съм до футбола. Времето си за почивка прекарвам с приятелите си и гледам телевизия”, продължи Вальо Антов.

“Преди да знам за трансфера си в Италия, аз гледах Серия А – едно от най-добрите първенства в света. Наясно съм, че е много здрава физическа лига и тактическа, но съм готов за това. Ще дам най-доброто от себе си да се адаптирам по-бързо. Болоня е перфектното място, на което има много млади футболисти, които да израстват. Нямаше вариант да откажа тази оферта. Искам да благодаря на предишния ми отбор, тъй като ми помогнаха за това. Не попречиха на трансфера и благодаря на всички треньори и скаути, които са ме гледали тук и ми дават този шанс. Искам да се утвърдя в Болоня, да си намеря мястото в отбора след здрава работа. Щастлив съм да бъда в Италия и ще дам всичко, за да помогне на клуба”.