Арда и Локо Пд не излъчиха победител в мач с 8 гола в Кърджали!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима ни оставиха без дъх в истински голов спектакъл... какъвто рядко може да видим по родните терени.

Отборите на Арда Кърджали и Локомотив Пловдив сътвориха изключително зрелище в мача помежду си от плейофната фаза в Първа лига, завършвайки наравно 4:4!

“Смърфовете” стигнаха до точката в срещата четвърт час преди последния съдийски сигнал, след като губеха с 4:1 до 76-ата минута.

Три бързи гола в заключителната част обаче сложиха точка на спора и оформиха ремито на таблото в Кърджали!

Още в 47-ата секунда Ел Мами Тетах от състава на Арда проби в наказателното поле и там беше препънат от Райън Бидунга, а главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Тонислав Йорданов, който бе точен, пращайки кълбото в долния десен ъгъл на Лукас Рейдър.

Отговорът на гостите от Пловдив обаче беше светкавичен и те изравниха в 6-ата минута, когато удар на Преслав Боруков се отби в гредата, но впоследствие топката се озова в краката на Димитър Илиев, който нямаше как да сбърка на празна врата.

До края на първата част нови попадения не паднаха, но гол дойде в 64-ата минута. Тогава Милен Желев задържа добре на крилото и по земя пусна пас към Лъчезар Котев, който стреля силно от дистанция, а топката рикошира във футболист на Локомотив и влетя за втори път в мрежата на “смърфовете”.

Домакините стигнаха до трети гол само няколко минути по-късно, когато Тонислав Йорданов бе изведен добре по фланга и с остро подаване в наказателното поле намери Иван Тилев, който изпревари защитник и от близо разстояние отбеляза.

Арда и Локо Пд не излъчиха победител в мач с 8 гола в Кърджали! 1

В 73-ата минута преднината на Арда стана още по-сериозна, след като Милен Желев успя да отнеме топката от краката на Йосип Томашевич отляво, след което центрира по земя, а Иван Коконов се оказа най-съобразителен и матира Редйър за 4:1.

Футболистите на Александър Томаш обаче се върнаха в мача в 76-ата минута, когато Димитър Илиев изведе по невероятен начин Бирсент Карагерен, а деветката на “черно-белите” намери на дузпата Венсан Марсел, който намали изоставането на своя тим.

В 86-ата минута Ивайло Димитров с глава върна надеждите на Локомотив за точката в срещата, като това бе дебютен гол за офанзивният футболист за “смърфовете”.

Минута преди края на редовното време се случи немислимото и гостите върнаха равенството на таблото чрез Милош Петрович, който бе намерен от пряк свободен удар от Лукас Салинас и с глава оформи крайното – 4:4!

Снимки: startphoto.bg