Арда и Спартак Варна закриват кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещата е от 17:30 на "Арена Арда"в Кърджали

Арда (Кърджали) и Спартак (Варна) ще излязат един срещу друг в последен мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на “Арена Арда” е от 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Георги Кабаков.

Кърджалийци в предишния кръг прекъснаха серията си от три поредни победи, след загубата си от ЦСКА 1948.Един евентуален успех днес обаче ще се окаже ключов за тях, тъй като ще се изравнят по точки със софийските Левски и Славия, които са в битка за топ 6. Към момента от Арда са осми с 32 пункта, а “сините” и “белите” са с по 35.

“Соколите” от своя страна се намират на последната позиция с 12 пункта, но промяната в отбора след пристигането на Димитър Димитров е очевидна. В последния кръг постигнаха безкрайно ценен успех с 2:1 над Ботев (Враца), а преди това завършиха 0:0 с Хебър.

Всяка една точка е от полза за варненци и е добре дошла, за да бъде избегнато скорошното им завръщане във Втора лига, а евентуална днешна победа ще им вдъхне увереност и ще ги доближи до Пирин, който шокира шампионите от Лудогорец насред Разград.

Букмейкърът Winbet.bg сочи предимството на страната на домакините с коефициент за победа от 1.73 срещу такъв за успех на “соколите” от 5.25. Равенството пък е оценено на 3.70.

Прогнозата на 7спорт за двубоя в Кърджали е, че Арда ще триумфира с победата, както и че ще бъдат реализирани най-малко две попадения в срещата.