Арда има сили да препъне шампиона Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Николай Кръстев е непобедим у дома

Демонстриралият сериозен напредък през този сезон Арда приема шампиона Лудогорец в отложена среща от осмия кръг в Първа лига, която би могла да затвърди впечатлението, че тимът от Кърджали вече е в състояние да се противопоставя на топ-отборите в дивизията, както и да се цели в челно класиране.

Съставът на Николай Киров, редом с Лудогорец и ЦСКА София, има най-малък брой загуби. До този момент Арда инкасира една-единствена загуба – при гостуването на Черно море, докато у дома не познава вкуса на поражението.

Нещо повече, отборът от града в източните Родопи има втората най-добра защита в Първа лига, като в изиграните 15 мача е допуснал едва 12 попадения и изостава по този показател само на Орлите от Разград, които са инкасирали 10 гола в 14 срещи.

Арда вече се изправя на собствен терен срещу Лудогорец през тази година. През юни двата тима заършиха наравно – 1:1, в дуел на “Арена АРДА”, в който съперниците си размениха по едно попадение в края на първото полувреме.

В днешната среща Киров няма да може да използва една от основните си фигури – Светослав Ковачев. Играчът, стигнал и до националния отбор, е собственост на Лудогорец, а договорката за наем включваше неучастието му в преките сблъсъци. Аут е и трайно контузеният бранител Петко Ганев.

Предводителят на гостите Станислав Генчев няма сериозни кадрови проблеми и ще може да сглоби оптимален вариант на стартовата си единайсеторка. Жордан Икоко получи травма в мача в Лига Европа с ЛАСК Линц и все още не е напълно възстановен.

Бранителят Антон Недялков обаче преодоля здравослованите си оплаквания и е на линия за двубоя, започващ в 17.30 часа.

Букмейкърите не дават сериозни предимство на Лудогорец. Победа за гостите от Разград е оценена от световния лидер bet365 с коефициент 2.00, докато ставката за краен успех за Арда е 3.60. Евентуален залог за равенство би бил гарниран с 3.20.

Срещата в Кърджали ще бъде излъчена пряко по “Диема Спорт”.

Ето и вероятните състави:

Арда: Караджов, Лозев, Стоев, Сулака, Леони, Мартинов, Желев, Котев, Руменов, Коконов, Делев.

Лудогорец: Стоянов, Недялков, Са, Вердон, Сисиньо, Анисе, Сантана, Ману, Каули, Десподов, Кешерю.