Арда победи Ботев (Пловдив) с 2:1 след люта битка в Кърджали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гостите завършиха мача с 10 души, Ндийе вкара в 94-та минута

Арда победи драматично с 2:1 Ботев (Пловдив) в мача им от 18-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Кърджали беше доста ужесточена и феновете не останаха разочаровани от представянето на своите любимци в синьо, които стигнаха до успеха дълбоко в добавеното време.

В 4-ата минута Тилев получи извеждащ пас по крилото и опита центриране с левия крак, което за малко да изненада Ханкич и да влезе във вратата му.

В средата на полувремето Брахими догони трудно дълъг пас и се освободи от двама бранители с едно движение вляво. Петков го препъна на дъгата, а топката се озова у Бароан, който с удар по земя успя да преодолее колебливия Господинов.

Малко преди почивката кърджалийци организираха контраатака, завършила с подаване от левия фланг. След лек рикошет топката се отклони в ръката на Супрайен и попадна в ръцете на Ханкич, като въпреки претенциите, дузпа не беше отсъдена.

В средата на втората част все пак домакините изравниха. Ковачев настигна топката на десния фланг и видя добре Йорданов на пеналта, а той с пета намери Котев. Той не беше точен с първия си изстрел, но при добавката отново беше на точното място и след разбъркване реализира.

Точно четвърт час преди края на срещата Ковачев се измъкна от опеката на Супрайен, а опитният централен защитник препъна фланговия футболист по много груб начин и логично получи директен червен картон.

Така се стигна до 94-та минута, когато Ласана Ндийе получи на ръба на засадата, обърна се и с левия крак матира Ханкич за 2:1. Ситуацията се разгледа дълго време с ВАР, но в крайна сметка се оказа редовна.

Така Арда събра 26 точки на деветото място и сложиха край на петте си мача без успех, докато Ботев (Пловдив) остана 10-ти с 19 точки.