Арда срази Олександрия за първата си победа в контролите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жуниньо на два пъти и Спас Делев отбелязаха попаденията за тима от Кърджали

Отборът на Арда записа престижен успех с 3:1 срещу украинския Олександрия в приятелска среща. Българският тим изоставаше на полувремето, след като Денис Устоменко даде аванс на своя тим, но с два гола на Жуниньо и едно попадение на Спас Делев, отборът на Николай Киров се поздрави с първия си успех по време на зимната подготовка на турска земя.

Началото на двубоя бе равностойно, като в средата на полувремето украинският тим показа малко по-добра игра. В 26-ата минута Олександрия откри резултата чрез Денис Устоменко, който се възползва от центриране от корнер.

Арда можеше да изравни в 32-ата минута чрез Спас Делев, но опасният удар на нападателя излезе в аут. До почивката нямаше много работа за двамата вратари.

Минута след началото на втората част Жуниньо се възползва от грешка на вратаря на съперника и изравни резултата – 1:1.

В 54-ата минута Богдан Мишенко пропусна страхотен шанс за Олександрия, което една от малкото ситуации пред вратата на Арда през второто полувреме.

В 73-ата Спас Делев спечели дузпа за българския тим и не сбърка от бялата точка за 2:1, с което бе осъществен пълния обрат.

Три минути след това Делев имаше нов шанс за попадение, но ударът му от пряк свободен удар бе спасен от вратаря на противника.

В 88-ата минута Жуниньо вкара втория си гол в мача от близка дистанция и оформи крайния резултат 3:1 в полза на Арда.