Арсенал и Манчестър Юнайтед с интерес към национал на Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал и Манчестър Юнайтед са сред клубовете, които се интересуват от осигуряването на услугите на Доменико Берарди през това лято

Според италианското идание Gazzetta Dello Sport, отборит на Арсенал и Манчестър Юнайтед ще отправят оферта за италианския национал Доменико Берарди, който е доста възможно да напусне Сасуоло през лятото. Понастоящем играчът се оценява на около 50 милиона евро, като тимът от Серия А е готов да използва продажбата му като финансова инжекция за клуба след трудна икономическа година.

Италианските грандове Ювентус и Интер Милано бяха основно клубовете, които се интересуваха от услугите на Берарди преди време. Финансовото им положение обаче ги е принудило да се откажат от нападателя, като по този начин оставят Арсенал и Манчестър Юнайтед сред най-големите претенденти, а Тотнъм също се интересува от услугите на офанзивния футболист.

Доменико Берарди играе на висота за тима на Сасуоло от много години, като първоначално направи своя пробив през сезон 2012/13. Оттогава той е записал почти 300 мача за клуба, като е вкарал 86 гола, докато има и 56 асистенции.

26-годишният футболист прогресира най-вече под ръководството на Роберто Де Зерби, който вече не е в клуба. През последните няколко сезона италианският нападател бе замесен в 49 гола в лигата в Серия А и бе водеща фигура за Сасуоло. Изявите на Берарди не са останали незабелязани, като крилото е важен играч за тима на Роберто Манчини, участващ в Евро 2020.

Интересът на Арсенал и Манчестър Юнайтед към Берарди е логичен, тъй като той прогресира през последните няколко години и е добра опция за всеки водещ отбор. За Арсенал изглежда, че той е идентифициран като потенциална алтернатива на Мартин Йодегор, чиято цена от 60 милиона евро възпира “топчиите” за трансфер . Берарди е крило, но може играе и на други позиции в нападение, така че ще се впише добре на “Емиратс”.

Интересът на Манчестър Юнайтед към Берарди е по-интригуващ. “Червените дяволи” са силно свързвани с трансфер на Джейдън Санчо през лятото и са уверени, че ще го доведат на “Олд Трафорд”. Следователно нападателят на Сасуоло е може би само алтернатива, ако клубът не успее да привлече Санчо.