Арсенал надделя над Лестър в истинско голово шоу на “Емирейтс”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Габриел Жезус отново бе на висота за "артилеристите", след като се отчете с 2 гола и 2 асистенции.

Тимът на Арсенал записа втора поредна победа от началото на сезона във Висшата лига, като този път “артилеристите” се наложиха с 4:2 над Лестър на “Емирейтс” в двубой от 2-ия кръг на английското първенство.

Точен на два пъти през първото полувреме за домакините бе нападателят Габриел Жезус, който се разписа в 23-ата и 35-ата минута.

В 44-ата минута пък Джейми Варди падна в наказателното поле след съприкосновение с вратаря на Арсенал Аарън Рамсдейл, като първоначално главният съдия Дарън Ингланд посочи бялата точка, но впоследствие той отмени решението си, след като гледа ВАР.

“Лисиците” намалиха изоставането си 8 минути след началото на втората част, след като Уилям Салиба имаше нещастието да си отбележи автогол.

Секунди след това обаче Арсенал отново стигна до два гола аванс след груба грешка на Дани Уорд, от която се възползва по най-добрия начин Гранит Джака.

В 74-ата минута Лестър реализира втори гол във вратата на “артилеристите” чрез Джеймс Мадисън, но само секунди след това Габриел Мартинели с хубав удар по земя оформи крайното – 4:2.

В следващия кръг от Премиър лийг Арсенал ще гостува на Борнемут, докато Лестър ще приеме на “Кинг Пауър Стейдиъм” Саутхемптън.