Арсенал проявява интерес към младата звезда на Брюж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
20-годишният защитник Одилон Косуну е трансферна цел на "топчиите"

Според Mirror, Арсенал наблюдава Одилон Косуну от Брюж и се смята, че ще се опита да го привлече през лятото. Защитникът е една от основните трансферни цели на Микел Артета, който иска да подсили отбраната си през лятото.

Самият Косуну е готов за преместването в Англия, на фона на интереса на Интер и от клубове от Испания. Централният защитник, който може да играе и като полузащитник, има договор с Брюж до 2024 г. Въпреки това, той може да бъде закупен само за 8,5 милиона британски лири през лятото, което го прави потенциална сделка за Арсенал, особено като се има предвид играта му в Белгия. Всъщност Косуну се очертава като една от изгряващите звезди в белгийската елитна дивизия, превръщайки се във все по-важна фигура за отбраната на Брюж.

Футболистът от Кот д’Ивоар се възползва от отсъствието на Стефано Денсуил поради контузия, като неговото защитно партньорство заедно с Брандън Мехеле играе жизненоважна роля, за да помогне на клуба да доминира в белгийския елит през тази кампания. Въпреки че докладът от Mirror определя Косуну като заместник на Дани Себайос, може би поради способността му да действа в ролята на дефанзивен халф, изглежда звездата на Клуб Брюж може да е по-подходяща за поста централен защитник.

Националът на Кот д’Ивоар прекара по-голямата част от кампанията, играейки в тази роля, впечатлявайки феновете със способността си да чете играта. Неговата физическа форма и внушителното присъствие отзад биха могли да го направят идеален заместник на напусналите централни защитници Шкодран Мустафи и Сократис. На 20-годишна възраст Косуну, заедно с Уилям Салиба, може да предложи на Микел Артета много перспективи за бъдещето предвид факта, че Давид Луис се приближава до последния етап от кариерата си, въпреки че на бразилеца трябва да бъде предложено удължаване на договора след края на сезона.