Арсенал разби Евертън и се откъсна пред Манчестър Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" вече седят на върха с пет точки преднина

Арсенал надви с 4:0 Евертън в отложен мач от 7-ия кръг на Висшата лига и увеличи аванса си на върха на пет точки пред Манчестър Сити.

Домакините владееха инициативата в началото на мача, като “карамелите” бяха наситили своята половина и не оставяха много опасни пространства.

В 28-ата минута гостите организираха опасна контраатака, като топката се озова в Нийл Мопе в наказателното поле, но нападателят не успя да нанесе завършващ удар.

В 40-ата минута Арсенал успя да пробие стената в синьо. Зинченко успя да изведе Букайо Сака, който беше изпуснат от Миколенко, сам срещу вратаря, а английският национал заби мощно топката в горния ъгъл за 1:0.

В добавеното време на мача “топчиите” стигнаха до втори гол след като Идриса Гей задържа топката пред наказателното си поле и я изгуби от Сака, който чукна кълбото и изведе Габриел Мартинели сам срещу вратаря. Бразилският национал не сбърка за 2:0, като първоначално страничният съдия вдигна засада, но ВАР потвърди редовността на гола.

В 71-та минута всичко беше решено с трети гол. Мартин Йодегор беше намерен от Тросар и стреля, топката се отклони и влетя в мрежата за 3:0.

Крайното 4:0 оформи Мартинели с втория си гол в мача, след като в 81-та минута бразилецът получи подаване в наказателното поле и без подготовка прати топката в мрежата.

Така Арсенал вече закръгли актива си на 60 точки – с пет повече от втория Манчестър Сити и цели 11 спрямо Манчестър Юнайтед. Евертън пък остана 18-ти с 21 пункта.