google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информация от Франция, Арсенал следи отблизо ситуацията с Морган Сансон, който има и други ухажори от Висшата лига

Олимпик Марсилия е получиа оферта за своята звезда Морган Сансон през януарския трансферен прозорец, пише френското издание Le 10 Sport. Офертата идва от Висшата лига, където Арсенал, наред с други клубове, следи ситуацията с 26-годишния полузащитник.

Морган Сансон се присъедини към Марсилия от Монпелие през януари 2017 г. и оттогава е опора в средата на терена за тима от Лига 1. Играч със способността да владее топката, както и да прави страхотни подавания, 26-годишният играч впечатли много със своята гъвкавост. Този сезон Сансон участва 16 пъти във всички състезания за Марсилия, пропускайки само една среща. Изглежда обаче, че престоя му в Марсилия може да е към края си, тъй като клубът има проблеми с финансите, а лондонският Арсенал може да е готов да се възползва от това.

Това не е първият път, когато Арсенал се свързва със Сансон, който също беше ухажван от артилеристите в летния трансферен прозорец. Продължаващото преследване на французина обаче има смисъл, като се има предвид техният неуспех да изнесат ефективно топката от полузащиата. За да се реши този проблем, Арсенал беше силно свързван с трансфер на Усем Ауар доста време, докато Доминик Собослай също бе обект на интерес от “топчиите”, но той вече се присъедини към РБ Лайпциг. Както по-рано съобщихме, Арсенал следи и халфа на Борусия Дортмунд Юлиан Брандт.

Морган Сансон може да напусне “Стад Велодром” през януари, ако Марсилия получи оферта по свой вкус, което означава, че артилеристите имат още по-голям стимул да го направят основна трансферна цел за зимната селекция. В новината на “Le 10 Sport” се твърди, че в Марсилия вече са получили оферта за футболиста, но името на клуба, който го иска, не се споменава.

Междувременно, отборите на Милан, Уулвс, Нюкасъл Юнайтед и Уест Хем Юнайтед, които преди това са подали официална оферта за играча, също се интересуват от него. Що се отнася до Арсенал, те просто следят ситуацията му и остава да видим дали в крайна сметка ще започнат офанзива за френския халф, след като трансферният прозорец се отвори отново следващия месец.