Арсенал срази закъсалия Шефилд и се върна на победния път
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" сложиха край на серията си от 4 мача без успех

Арсенал спечели с 3:0 гостуването си на Шефилд Юнайтед в двубой от 31-вия кръг на английската Висша лига. Точни за “топчиите бяха Александър Лаказет на два пъти и Габриел Мартинели. Така тимът на Микел Артета се върна на победния път във Висшата лига и отново мечтае за квота за европейските клубни турнири.

“Артилеристите” изиграха силно първо полувреме и тотално надиграха своя опонент. Арсенал отправи 8 удара към вратата на съперника, като 2 от тях бяха в очертанията на вратата. В 33-ата минута Александър Лаказет даде аванс на “топчиите”, възползвайки се от добро подаване на Дани Себайос. В 42-рата минута Габриел Мартинели можеше да удвои аванса на гостите, но ударът му бе блокиран.

Възпитаниците на Микел Артета бяха затруднени от съперника през второто полувреме, но все пак доказаха, че са доста по-класният отбор. След няколко пропуска пред двете врати, в 72-рата минута Габриел Мартинели удвои аванса на лондончани, с което предреши крайния изход на двубоя.

В 85-ата минута Александър Лаказет отбеляза втория си гол в мача. Томас Партей пусна отличен извеждащ пас към френския нападател, който с хлъднокръвен завършващ удар отбеляза 13-ото си попадение в Премиър Лийг през сезона – 0:3.

С този успех тимът на Арсенал събра 45 точки в актива си и прогресира до 9-ото място в класирането, като е само на 4 точки от 7-ия в таблицата Тотнъм. Отборът на Шефилд пък остава твърдо на дъното с 14 пункта и съвсем скоро ще изпадне от Премиър Лийг.