Арсенал ще се опита да привлече Одсон Едуар от Селтик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал ще се бори с Лестър Сити и Астън Вила в надпреварата за подписа на Одсон Едуар през летния трансферен прозорец.

Арсенал се присъедини към Астън Вила и Лестър Сити в преследването на нападателя Одсон Едуар. 23-годишният френски футболист на Селтик може да бъде на разположение само за 20 милиона британски лири през летния трансферен прозорец, като италианският Рома също има интерес към нападателя.

Одсон Едуар пристигна в Селтик от ПСЖ през лятото на 2017 г. и оттогава направи някои значителни подобрения в играта си. След като първоначално се присъедини под наем, шотландските гиганти направиха трансфера му постоянен през 2018 г., като французинът стана важен играч за първия отбор. В настоящата кампания Едуар е голямата звезда на Селтик, който направи много колебливи мачове и ще бъде детрониран като шампион на Шотландия от Рейнджърс. Одсон Едуар има 20 гола и 4 асистенции в 32 участия за Селтик, като представянето му накара Арсенал, Лестър Сити и Астън Вила да проявяват сериозен интерес към него.

Арсенал отдавна е свързан с възможен трансфер на Едуар и предстоящият летен трансферен прозорец може да бъде идеалният момент за започване на офанзива за 23-годишния нападател. Пиер-Емерик Обамеянг може да показва някои признаци на възраждане, но все пак Арсенал може да има нужда от нападател. Последните информации сочат, че Александър Лаказет е по-скоро настроен да напусне Арсенал през лятото, докато играчи като Еди Нкетия и Фоларин Балогун също са изправени пред несигурно бъдеще на “Емиратс”. Следователно може да се наложи Арсенал да привлече нападател, а Едуар е много добра опция. “Топчиите” обаче са изправени пред трудна конкуренция в лицето на Лестър и Астън Вила.

Лестър, по-специално, може да бъде фаворит да подпише с Едуар, тъй като Брендън Роджърс бе начело на Селтик, когато Едуар се присъедини към “детелиите” от ПСЖ. Звездният нападател на “лисиците” Джейми Варди е в залеза на кариерата си, така че тимът ще търси нов играч за върха на атаката. Интересът на Астън Вила пък може да стихне предвид страхотните изяви на Оли Уоткинс през този сезон.