Арсенал ще завърши трансфера на Самби Локонга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал е на прага да завърши трансфера на белгийския талант Алберт Самби Локонга в сделка на стойност 17,5 милиона евро плюс бонуси

Според известния журналист и експерт по трансфери Фабрицио Романо, Арсенал е близо до завършването на трансфера на 21-годишния полузащитник Алберт Самби Локонга от белгийския гранд Андерлехт през следващите няколко дни като сделката е почти договорена.

Локонга премина през младежките редици на Андерлехт и постепенно се превърна в редовен играч, като записа 78 участия, в които има три гола и седем асистенции. Централен полузащитник, който може да играе като номер 6 или номер 8 в халфовата линия, 21-годишният играч бе в резервния списък на отбора на Белгия за Евро 2020.

Впечатлен от прогреса му с Андерлехт през изминалата година, Арсенал регистрира интереса им към Локонга по-рано този месец. “Артилеристите” имат нужда от нов халф след завръщането на Дани Себайос и Мартин Йодегаард в Реал Мадрид след изтичането на сделките им за наем. Освен това Гранит Джака почти сигурно ще напусне клуба, за да заиграе в Рома. Това ще остави Артета само с Томас Партей и Мохамед Елнени като опции в средата на терена, като се очаква Джо Уилък също да напусне, след като впечатли под наем в Нюкасъл Юнайтед през втората половина на сезон 2020/21.

Така Локонга се превърна в много важна трансферна цел за Арсенал и според информацията на Фабрицио Романо, той ще премине на “Емиратс”, след като клубът от Лондон ще заплати 17.5 млн. евро на Андерлехт.