google новини лого Последвай ни
Добави коментар
асдасддсадасд

Наставникът на Арсенал Микел Артета има за цел да привлече нов плеймейкър в отбора през лятото. Мениджърът на “артилеристите” заяви, че клубът има нужда от нов Санти Казорла или Томаш Росицки.

Клубът от Северен Лондон винаги е бил зареден с творчески талант. Арсен Венгер залагаше изключително много на типичен №10 през емблематичното си 22-годишно управление, като Арсенал предпочиташе да играе офанзивен футбол.

Настоящият старши-треньор на тима Микел Артета е решен да търси пазара типичен играч номер 10, способен да промени играта на “топчиите” в нападение.

Наставникът на Арсенал каза за Sky Sports : „Вижте играчите, които в миналото имахме в този клуб на тези позиции. Касорал, Росицки, Аршавин, когато той играе там, Аарън Рамзи, Мхитарян, когато влезе. Дори Джак Уилшър играеше успешно в тази роля.”

„Това са много играчи, които сега не са тук. Трябва да подновим този цикъл, защото тези играчи вече няма да са там за нас. Те са голяма част от това, от което се нуждае всеки отбор”, заяви Артета.

Месут Йозил е типичен плеймейкър, но неговото бъдеще продължава да е неясно. Микел Артета направи коментар за класата на германския халф.

“Трябва само да проверите статистиката му и да погледнете какво е способен да направи в тези тесни зони без никакво пространство … Това е всичко, което мога да кажа.”