Артета преди мача с Астън Вила: Трябва да се погрижим за Грийлиш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал се изправя срещу Вила в неделя на стадион "Емиратс", където английският национал Джак Грийлиш ще се стреми да продължи силния си старт на сезона

Мениджърът на Арсенал Микел Артета приветства капитана на Астън Вила Джак Грийлиш като “топ играч”, който може да спечели всеки мач и да бъде опасен “във всяка област на терена”. “Артилеристите” се изправят срещу “Вила” тази неделя на стадион “Емиратс”, където националът на Англия ще се стреми да направи силно впечатление. През лятото Грийлиш беше свързан с няколко водещи клуба във Висшата лига, най-вече Манчестър Юнайтед, но остана в любимия си клуб, където продължава да впечатлява, а Артета отправи специални похвали към халфа.

По време на пресконференцията си преди мача, Артета каза за Грийлиш: „Той е топ играч, голям талант, той е играч, който може да направи разлика във всеки един момент от играта, така че трябва да се грижим за него.”

Докато Грийлиш е човекът заплаха за вратата на “топчиите”, най-познатият на Арсенал играч на Вила е вратарят Емилиано Мартинес, който през лятото се премести в Бирмингам от “артилеристите” след десетилетие в техните редици. След като прекара по-голямата част от кариерата си в Арсенал, но бе пращан под наем или бе резервен вратар, Мартинес имаше огромна роля в края на миналия сезон след контузия на титулярния старж на “топчиите” Бернд Лено. Той го замести отлично и игра във финала на”ФА Къп” при успеха над Челси.

Артета сподели за Мартинес: “Той имаше 10-годишна кариера тук. Това не бяха само последните шест или осем месеца. Трябва да погледнете всичко, което той направи за времето си в клуба. Очевидно не беше в плановете ми да го продам, но ние му дадохме шанса да играе редовно, защото той го заслужаваше. Той се представи наистина много добре. Трябваше да направим правилния избор на трансферния пазар и очевидно не бих могъл да му гарантирам, че ще е номер едно на вратата.”

Артета смята, че Вила, който се спаси от изпадане в последния кръга през миналия сезон, ще бъде много по-силен през сезон 2020-21 и двубоят на “Емиратс” ще бъде труден за “топчиите”.