Аржентина елиминира Колумбия след дузпи и е на финал с Бразилия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 1:1 в редовното време, вратарят Мартинес отрази три удара от бялата точка при дузпите

Аржентина се класира на финала на тазгодишното издание на Копа Америка, където ще спори за трофея с Бразилия. „Гаучосите“ елиминираха Колумбия в полуфиналите след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима направиха 1:1.

Срещата започна добре за аржентинците, които пропуснаха да открият резултата още в 4-ата минута, когато удар с глава на Гонзалес мина близо до целта.

„Гаучосите“ поведоха три по-късно. Лионел Меси задържа в наказателното поле и намери Лаутаро Мартинес, който разпечата вратата на Колумбия.

Изравнителният гол можеше да падне още в ответната атака, ако не бе отличната намеса на Емилиано Мартинес при удар на Куадрадо.

Гредата на два пъти спаси „гаучосите“ – първо при изстрел от дистанция на Бариос, а малко след това и при удар на Мина.

Малко преди почивката Гонзалес не успя да удвои аванса на аржентина, като Давид Оспина имаше и късмет при отразяването на удара.

Все пак Колумбия стигна до изравняването в 61-ата минута, когато Луис Диас елиминира бранител и от малък ъгъл бе точен за 1:1.

В заключителните минути „гаучосите“ бяха по-активни, но не успяха да отбележат втори гол, а в 81-ата и гредата се намеси при удар на Меси.

Така след края на редовното време се стигна до дузпи, при които вратарят на „гаучосите“ спаси три удара на противника от бялата точка, класирайки Аржентина на финал на Копа Америка за 29-и път.