Аржентина ще играе контрола и срещу Индонезия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Запитан дали капитанът на националния тим на Аржентина Лионел Меси ще пристигне в Индонезия, Тахир отговори: „Вярвам, че Аржентина ще доведе най-добрия си състав.“

Световните шампиони Аржентина ще посетят и Индонезия през следващия месец за приятелска среща срещу националния им тим. Новината бе обявена от ръководството на футболната централа на “небесно-сините”. Визитата ще е част от азиатското турне на южноамериканците, което включва и контролен мач на 15 юни в Пекин срещу националната селекция на Австралия.

Новината идва тъкмо в момент, в който Аржентина приема Световното първенство по футбол до 20 години, замествайки именно Индонезия. Страната загуби правото да организира турнира през март заради вътрешната съпротива срещу участието на Израел.

Приятелската среща ще се проведе осем месеца след като Индонезия бе поразена от една от най-смъртоносните трагедии, случили се на футболен стадион и довела до гибелта на 135 души в град Маланг.

„Това ще бъде голям импулс за възраждането на индонезийския футбол“, коментира шефът на местната футболна централа Ерик Тохир на пресконференция.