Аржентина ще “пенсионира” номер 10, когато се оттегли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мисля, че Лео заслужава такава чест“ - каза президентът на футболната федерация на Аржентина

Новият световен първенец Аржентина, който преди няколко месеца спечели първенството на планетата в Катар след 36-годишно прекъсване, реши да оттегли фланелката с №10, когато най-добрият футболист Лионел Меси, за мнозина и най-добрият за всички времена, реши да се откаже от националния отбор. Президентът на Аржентинската федерация (АФА) Клаудио Тапия обяви тази новина за оттеглянето на номера, който първо беше носен от легендата Диего Марадона който ни напусна през ноември 2020 година, а сега и от Лео Меси.

„Когато Меси се оттегли от националния отбор, ще изтеглим номер десет от националния отбор и никой играч след него няма да го носи. Мисля, че Лео заслужава такава чест“, каза Тапия.

Доста вероятното е, че Меси ще играе за “гаучосите” поне до следващото лято, когато ще се проведе Копа Америка в САЩ, където ще защитават спечелената през 2021 година титла на “Маракана” в Рио де Жанейро.

Аржентинците силно се надяват, че след континенталното първенство Меси няма да преустанови кариерата си в националната селекция и ще продължи да се състезава поне до Световното първенство през 2026 в САЩ, Мексико и Канада и по този начин да стане първият с шест участия на световни първенства и да води националния отбор в защитата на короната.