Аржентински бранител избра Кипър пред efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
По всяка вероятност интересът към Сабала е бил от тима на Лудогорец

Аржентинският ляв защитник Факундо Сабала е отказал оферти на клубове от България, Румъния и Испания, преди да подпише с кипърския шампион АПОЕЛ (Никозия), съобщава ESPN.

Сабала играе за последно в костариканския Алахауеленсе, с който спечели шампионската титла на страната. 21-годишният е юноша на родния Росарио Сентрал, но през 2019-а година пристига и подписва за два сезона с един от най-популярните отбори в Коста Рика.

“Договорът му изтече в края на годината и той се прибра в родината си, където си почиваше и чакаше оферти. Факу беше с ясната идея да опита късмета си в Европа и ето, че това се случи”, пише от сайта на Алахауеленсе. Самият футболист благодари в Instagram на феновете на тима, публикувайки снимка, на която целува шампионската купа за 2020-а, която е 30-и подобен трофей за този отбор.

По всяка вероятност интересът към Сабала е бил от тима на Лудогорец, който търси активно ляв защитник, а и може да си позволи финансовите му изисквания.

Сабала признава, че е избрал първенството на Кипър, тъй като то е на по-високо място в ранглистата на УЕФА и от българското, и от румънското.