Астън Вила работи по трансфера на футболист от Виляреал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Самюъл Чуквуезе може да заиграе на "Вила Парк"

Според информация на изданието Football Insider, отборът на Астън Вила работи по сделка, която може да накара Самюъл Чуквуезе да премине на “Вила Парк”.

23-годишният футболист прекара юношеските си години в Нигерия, преди да се премести в Европа в тима на Виляреал през 2017 г. Оттогава той не погледна назад и днес е сред ключовите играчи на “жълтата подводница”. Чуквуезе има 182 мача за тима от Ла Лига, като е отбелязал 31 гола и асистира за още 26 попадения.

Унай Емери е добре запознат със способностите на нигерийския национал, като се има предвид, че той бе треньор на Виляреал. Чуквуезе изигра ключова роля за спечелването на Лига Европа през 2021 г. и приказния им успех до полуфинала на Шампионската лига през сезон 2021/22.

23-годишният играч показа класата си със зашеметяващо представяне срещу Реал Мадрид през уикенда. Въпреки че не отбеляза гол или асистенция срещу “белия балет”, крилото създаде три големи положения и беше сред най-добрите играчи на Виляреал при шокиращата победа с 2:1.

Унай Емери има желание да подсили отбора си през януари и иска също нов ляв бек и нападател. Въпреки обещаващия си старт на живота на “Вила Парк”, поражението за ФА Къп от Стивънидж показа, че има още доста работа за вършене.