Атлетико Мадрид осъди “неприемливите” скандирания към Винисиус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Някои фенове пееха расистки песни при влизането на Винисиус на "Уанда Метрополитано"

От Атлетико осъдиха расистките скандирания на своите фенове срещу звездата на Реал Мадрид – Винисиус. От клуба казват, че ще съдействат на разследването на властите.

„Тези скандирания предизвикват огромно отвращение и възмущение“, се казва в изявление на Атлетико Мадрид.

„Няма да позволим на нито един човек да се крие зад нашите цветове, за да изрича обиди от расистко или ксенофобско естество.

В понеделник Ла Лига осъди “речта на омразата” и заяви, че ще работи с властите “за идентифициране и изправяне пред правосъдието” на виновниците.

Злоупотребата в неделя беше последвана от коментари на някои специалисти в Испания, които наскоро критикуваха празнуването на гола на Винисиус, в което той танцува до флагчето на корнера.

Атлетико Мадрид поиска от властите да идентифицират феновете, участвали в скандирането, за да могат да пристъпят към „незабавното им изгонване“ от стадиона.

В изявлението на “дюшекчиите” се добавя: „Нашият клуб винаги е бил известен с това, че е отворено и приобщаващо пространство за фенове от различни националности, култури, раси и социални класи и някои не могат да опетнят имиджа на хиляди и хиляди фенове на Атлети, които подкрепят своя отбор със страст и уважение към опонентите си. Имаме нулева толерантност към расизма, нашият ангажимент в борбата срещу този социален бич е пълен и няма да спрем, докато не го премахнем.”