Атлетико Мадрид препъна Барса за титлата в мач с три дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона и Атлетико Мадрид завършиха при резултат 2:2 в дербито от 33-тия кръг на испанската „Ла лига. Домакините откриха в 12-тата минута, чрез автогол на Диего Коща. Атлетико изравни от дузпа в 19-тата. В 50-тата и Барса получи единадесетметров наказателен удар, който бе материализиран от Меси. Само 12 минути по-късно Саул изравни, отново след изпълнение на дузпа.

Равенството оставя Барселона с една точка зад големия съперник Реал Мадрид, но “белият балет” има и един мач по-малко. Атлетико отава на 3-тото място, без шанс да догони лидерите.

Мениджърът на „блаугранас“ Кике Сетиен остави на пейката Гризман. Атаката на Барса бе водена от Лео Меси и Луис Суарес. В средата на терена действаха 4-ма играчи – Пуч, Видал, Ракитич и Бускетс.

Диего Симеоне също заложи на схема 4-4-2, с Диего Коща и Маркос Йоренте в атака.

Барса стигна до добра възможност още в първата минута. Меси пропусна топката за Рики Пуч, който успя да намери Суарес точно пред наказателното поле, уругваецът не се поколеба да стреля, но ударът му бе много слаб и не успя да затрудни Облак.
Атлетико отговори с опасна атака в 3-тата минута. Клеман Лангле „увисна“ при едно центриране към задна греда. Жорди Алба обаче успя да се намеси точно пред крака на Маркос Йоренте.

След още три минути Караско центрира опасно от фал, но Хименес и Коща не успяха да засекат, а топката премина покрай вратата на тер Стеген.

В 8-мата Ракитич си спечели топката и шутира по диагонала, но Облак се намеси.

В 12-тата Барселона откри. Меси изпълни корнер, топката се удари в крака на неориентирания Диего Коща и спря в мрежата на Атлетико.

Две по-късно, Караско отново се впусна по лявото крило, навлезе в наказателното поле и финтира Видал. Последният посегна към топката, а Караско веднага се строполи в пеналта – дузпа за Атлетико. Диего Коща изтърва наказателният удар, но намесата на ВАР установи, че тер Стеген не е стъпил върху гол-линията по време на изпълнението. Дузпата бе пребита, този път от Саул, който успя да възстанови равенството.

23-тата Меси си спечели пространство и опита диагонален шут. Топката се завъртя по прекрасен начин, но бе спряна от гредата.

В 42-рата Рики Пуч показа невероятна техника, с която принуди футболист на Атлетико да го фаулира. Меси изпълни пряк свободния удар, топката рикошира в стената и затрудни Облак, който обаче показа страхотна класа и успя да я бутне над гредата.

Второто полувреме започна с дузпа за Барселона. Семедо нахлу в наказателното поле на гостите и след лек контакт падна на тревата. Намесата на ВАР потвърди дузпата, а Меси с атрактивен удар възстанови преднината на каталунците. Това бе и гол номер 700 в кариерата на аржентинския “магьосник”.

В 62-рата Караско отново нахлу в наказателното поле на Барса, а Семедо го закачи за лявото коляно. Отново Саул се нагърби с изпълнението на дузпата и въпреки, че тер Стеген хвана ъгъла, не му достигнаха няколко сантиметра за да извади много добре насочения удар. 2:2.

В 70-ата Видал изпълни бързо пряк свободен удар към Семедо, който върна топката назад и Видал стреля без подготовка от 20 метра, но неточно.

Атлетико отговори с опасен изстрел на Жоао Феликс, който бе отразен от тер Стеген.

До края на срещата Барселона опита да натисне, но по-опасните ситуации идваха при контраатаките на Атлетико. В крайна сметка, срещата завърши със справедливо равенство.

Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Лангле, Алба, Видал, Ракитич, Бускетс, Пуч, Меси, Суарес;

Атлетико Мадрид: Облак, Ариас, Хименес, Фелипе, Лоди, Йоренте, Томас, Саул, Караско, Корея, Коща;