Атлетико Мадрид продължава да гони Реал за второто място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атлетико е без загуба в 13 последователни срещи в Ла Лига!

Атлетико Мадрид победи Алмерия с 2:1 в мач от 29-тия кръг на Ла Лига. „Дюшекчиите“ вкараха и трите гола в мача, като Антоан Гризман се разписа два пъти във вратата на гостите гарантирайки успеха за своите, а Хименес си отбеляза автогол. Така Атлетико постигна 6 поредни победи в първенството и продължава да бъде на 2 точки от съгражданите от Реал.

Още в 5-ата минута „червено-белите“ поведоха. След ъглов удар топката стигна до Анхел Кореа, който я бутна към Антоан Гризман и той реализира за 1:0. В 37-ата минута Хименес отклони топката във вратата на Атлетико след шут на Лео Баптищао.

Минута преди края на първата част отново Гризман върна аванса за домакините, а попадението беше разгледано от системата за видео арбитраж, след което беше признато за редовно.

Алмерия има актив от 30 точки на 17-та позиция в класирането, докато Атлетико Мадрид няма поражение в 13 последователни двубоя в Ла Лига.

След минути започва срещата между Валенсия и Севиля, а в понеделник кръга ще бъде закрит във Виго, където Селта ще посрещне Майорка.