google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атлетико Мадрид иска да привлече Лаутаро

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид няма да се откаже лесно от една от големите си трансферни цели – нападателят на Интер Лаутаро Мартинес. Аржентинецът бе желан силно от Барселона през миналото лято, след което и Реал Мадрид проявяваше интерес към него. Преди дни пък стана ясно, че шампионът на Ла Лига за 2021-ва година е предложил 50 милиона за Лаутаро, но офертата е била отхвърлена от шефовете на италианския гранд.

Вестник AS излезе с информацията, че Атлетико вече е големият фаворит за подписа на Лаутаро. Според информациите треньорът на мадридчани Диего Симеоне е провел среща с ръководството на тима и е настоял да има своя сънародник в състава си.

Интер изпитва сериозни финансови трудности, въпреки че стана шампион в Италия. Точно затова и тимът от “Сан сиро” се раздели с наставника Антонио Конте, който бе заменен от Симоне Индзаги. Почти сигурно Интер ще бъде напуснат и от някои водещи играчи. Ако се стигне до продажба на Мартинес “нерадзурите” ще искат поне 80 млн. евро за правата му.

През сезон 2020/21 Лаутаро изигра 48 мача за “синьо-черните” във всички турнири, в които се отчете с 19 гола и 11 асистенции. Той бе вторият най-резултатен играч на тима след Ромелу Лукаку.