Атлетико се сбогува с двама титуляри при реми срещу Севиля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Луис Суарес и Ектор Ерера напускат "Уанда Метрополитано"

Атлетико Мадрид и Севиля поделиха по една точка след реми 1:1 на „Уанда Метрополитано“ в среща от 37-ия кръг на испанската Ла Лига. И двата тима си гарантираха място в Шампионска лига за сезон 2022/23, така че точката бе ценна за тях. Голмайсторите в срещата бяха Хосе Хименес за домакините и Юсеф Ен-Несири за севилци.

В края на двубоя феновете на мадридчани се сбогуваха с Луис Суарес и Ектор Ерера. Двамата няма да играят през следващия сезон в Атлетико. Суарес пристигна в клуба през есента на 2020 г. и имаше основна роля в спечелването на титлата на Атлетико Мадрид през сезон 2020/21.

 

 

В тазвечершния мач Атлетико поведе в 31-вата минута, когато бранителят Хосе Хименес се разписа с глава за 1:0 след центриране от корнер на Караско. “Дюшекчиите” бяха по-активният отбор преди почивката и заслужено имаха аванс на полувремето.

През втората част Атлетико отново доминираше и в 53-ата минута Суарес имаше добр шанс да вкара с глава. Севиля малко по-малко изравни играта и започна да създава положения пред вратата на Ян Облак. Така се стигна до 85-ата минута, когато Ен Несири се разписа с глава за 1:1 след добро подаване на Оливер Торес. Това попадение класира Севиля в Шампионска лига, тъй като гостите вече няма как да бъдат задминати от петия в класирането Бетис.