google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дюшекчиите" пропуснаха дузпа в 99-ата минута и последваха Барселона в Лига Европа

Aтлетико Мадрид завърши наравно 2:2 у дома срещу Байер Леверкузен в мач от петия кръг на група В на Шампионска лига. Тимът на Диего Симеоне отпадна от турнира в доста ранна фаза, след като остана на четири точки зад втория Порто. Двубоят на “Уанда Метрополитано” завърши по драматичен начин, като мадридчани пропуснаха дузпа дълбоко в добавеното време, въпреки че преди това бе даден край на мача.

Въпреки това реми на чужд терен, Леверкузен също се сбогува с ШЛ. Гостите имат едва 4 точки в актива си и може да се борят за 3-ата позиция, за да продължат в Лига Европа.

Срещата започна много добре за възпитаниците на Чаби Алонсо. Диаби откри резултата в 9-ата минута след асистенция на Жлозек.

Атлетико бързо се върна в мача с попадение на Караско в 22-рата минута, който получи добро подаване от Гризман и завърши атаката.

Байер обаче отново излезе напред в резултата. В 29-ата минута Калъм Хъдсън-Одой вкара за 1:2. 21-годишният англичанин отбеляза първото си попадение за Леверкузен, след като премина в тима от Челси през лятото. Гостите задържаха аванса си до почивката на срещата.

Атлетико изигра много по-силно второ полувреме. Тимът на Диего Симеоне отправи 18 удара към противниковата врата, но вкара само един гол. Изравнителното попадение падна още в 55-ата минута, като Родриго де Пол бе в прегръдките на съотборниците си.

Малко по-късно Гризман и Карсако пропуснаха да отбележат за домакините. В 76-ата минута Джереми Фримпонг имаше добър шанс да даде аванс на “аспирините”.

Голямата драма настана в добавеното време. В 99-ата минута домакините получиха дузпа след намесата на ВАР, като преди това главният съдия Клеман Тюрпен бе свирил край на срещата. Караско пропусна дузпата, а при добавката Саул нацели гредата, така че късметът бе на страната на “аспирините”.