Аврамчев: Успехите на плуването не са по вкуса на някои
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Цялата тази история е саботаж срещу мен и националния отбор на България"

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев говори днес на официална пресконференция във връзка с положителните допинг проби на трима от плувците ни в националния отбор. “В края на миналата година всичко беше цветя и рози. Бяхме въодушевени, всички очаквахме да дойде Олимпиадата и да се представим достойно. Не знам защо в рамките на 5 дни, от понеделник до днес, от най-добрата федерация станахме злодеи. Станахме хора, които биха си позволили да дават забранени средства на своите състезатели”, заяви Аврамчев в Пресклуб “България”.

“Моят гръб е широк, аз мога да си отида и днес. Нали разбирате, че ние психически сринахме състезателите си без да имат вина. И очаквам от тях след пет месеца да постигнат резултати. За година и половина от 200 проби всичко е отрицателно. Имаме три положителни проби – факт, голям проблем. Аз вярвам на моите момчета, но вярвам и на екипа. Няма доктор или ръководител, който да играе срещу своите състезатели.”

“Те започнаха да търсят вината в нас. Започнахме да разговаряме чрез медиите. Не може състезатели на българския национален отбор да говорят през медиите с ръководителите. Нещата се изкривяват. Стигна се дотам, че едва ли не ние се нападаме един друг. Никога не сме обвинявали момчетата, че са взимали анабол, но пробите са факт.”

“За съжаление тези момчета са изгорели. Оттук нататък остава единствено да направим всичко възможно да разберем откъде идва това нещо, за да може да бъдат оневинени или поне с по-малки наказания. Те разбраха, че не сме врагове”, допълни шефът на федерацията.

“Цялата тази история е саботаж срещу мен и националния отбор на България. Успехите на плуването не са по вкуса на някои. Взехме решение БФПС да поиска антидопингов тест на всички спортисти от националния отбор. Говори се за оставки, за затвор, ние сме вече осъдени. Никога не сме били мишки, няма и да бъдем”, каза още Аврамчев.