Австралийските кенгурута “нокаутираха” Тунис с 1:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещата беше една от най-разочароващите досега на Мондиала в Катар

Австралия успя да победи с минималното 1:0 Тунис в много важен сблъсък за двата отбора от група “D” на Мондиала в Катар. “Кенгурутата” запазиха реални шансове да се доберат до елиминациите, след като загубиха първия си мач срещу Франция.

Австралия започна активно и в първите минути всичко интересно беше пред вратата на африканския тим.

“Кенгурата” опитваха атаки по двата фланга, но та и не успяваха да стигнат до завършващ удар. Все пак, в 24-ата минута Австралия поведе. Крейг Гудуин центрира отляво и след рикошет топката стигна до главата на Мичел Дюк, който макар и с гръб към вратата, успя да отправи неспасяем удар за 0:1.

В 41-вата минута Мохамед Дрегер стреля от наказателното поле, но в последния момент Хари Соутар се хвърли и изби топката в корнер.

След почивката игра не предостави нищо кой знае колко качество във футболно отношение, като и двата отбора задържаха топката около средата на терена без идея как да продължат по-напред.

Така и до нов гол не се стигна и Австралия взе първите си точки на Мондиала и то цели три. Така преди предстоящата среща между Франция и Дания, “петлите” и австралийците делят първото място с по три точки, а Дания и Тунис са с по една.