google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червеният динамит" завърши на последното място в група D на Мондиал 2022

Австралия поднесе една от големите изненади на Световното първенство 2022, след като победи Дания с 1:0 в последен мач за двете страни от група D. Спечелените три точки класираха австралийците на второ място в групата и те продължават на 1/8-финалите. Матю Леки донесе успеха на “кенгуратата” с попадение в 60-ата минута и се превърна в героят на нацията.

За Дания това бе много разочароващ Мондиал. “Червеният динамит” не спечели нито един от трите си мача в група D. Датчаните завършват в групата със само една точка, която дойде в актива им от нулевото равенство срещу Тунис на старта.

През първото полувреме Дания имаше няколко добри шанса за попадение, но Мартин Брайтуайт и Матиас Йенсен не успяха да се разпишат. Австралия пък рядко стигаше до наказателното поле на противника.

Австралийците изиграха по-добра втора част. В 60-ата минута те поведоах в резултата след чудесна контра атака. Матю Леки бе изведен зад защитата на Дания и се справи с Йоаким Меле, след което и преодоля вратаря Шмайхел за 1:0.

Дания натисна в последните минути, но не успя да стигне до попадение. Тимът изпълни няколко корнера, които не доведоха до успех. Дори вратарят Каспер Шмайхел се опита да помогне в съперниковото наказателно поле, но Австралия действаше солидно в защита и запази аванса си.

Така 16 години по-късно отборът на Австралия достигна до 1/8-финалите на световни финали. Полуфиналистите от Евро 2020 г. – Дания, отпадат безславно от турнира.