Аякс спечели мач от Ередивизи с 13:0 и подобри рекорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Амстердамският гранд записа рекордна победа в първенството на Нидерландия

Отборът на Аякс постигна най-голямата си победа в историята в първенството на Нидерландия. Амстердамският гранд разби Венло с 13:0 като гост, за да подобри рекорда си за най-голям успех в Ередивизи.

До днес в своята история Аякс само веднъж бе вкарвал повече от 10 гола в първенството – при успеха с 12:1 над Витес през сезон 1971/72. Това бе и най-голямата им победа в Ередивизи, но вече Аякс постави нов рекорд.

Амстердамци вкараха само 4 попадения през първото полувреме на днешния мач с Венло. Никой не очакваше отборът на Аякс да реализира цели 9 гола през второто полувреме. Но след 54-ата минута попаденията просто заваляха в мрежата на Венлл. “Червено-белите” бяха убийствено ефективни пред вратата на съперника.

19-годишният нападател Ласина Траоре отбеляза 4 гола, а две попадения реализираха резервата Клас-Ян Хюнтелар и Юрген Екеленкамп. За историческия успех с попадения помогнаха още Душан Тадич, Антъни, Блинд и Лисандро Мартинес.

С тази си победа Аякс излезе на върха в класирането в Ередивизи с актив от 15 точки след шест изиграни мача, като има две повече от втория ПСВ, който е с мач по-малко. Тимът на Венло пък е на 10-ото място в таблицата с актив от 5 пункта.