Бабиков и Гараничев пропускат първите стартове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руснаците бесни, настояват за нови тестове

Финландските здравни власти дадоха зелена светлина за участието на руския и френския отбор в първите стартове за Световната купа по биатлон в Контиолхати.

Единствените отсъстващи ще са далият положителна проба при направен PCR-тест Антон Бабиков и Евгени Гараничев, който е настанен в една стая с него.

Международният съюз по биатлон IBU вече бе обявил за положителни проби при направените PCR-тестове за коронавирус в отборите на Русия, Латвия, Молдова, Франция и Румъния.

До този момент обаче беше ясно само, че не е необходима карантина за целия тим на Франция.

Решението на здравните власти предизвика бурна реакция от страна на руския щаб, който настояваше за втори тестове, които да потвърдят пробите от вече направените PCR-тестове.

“Бабиков беше подложен на тестове четири пъти в рамките на осем дни преди отпътуването ни за Финладния и всички бяха отрицателни,” възмутено коментира главният треньор на руснаците Юрий Камински.

Бабиков и Гараничев пропускат първите стартове 1

“Сега имаме само един положителен тест и не можем да постигнем споразумение за повторната му направа. Навярно IBU не е особено заинтересован от участието на руския тим.”