Бъдещето на английския национален отбор е в сигурни ръце
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изобилие от големи таланти в селекцията на "Трите лъва"

През лятото на 2021 година ще се проведе Европейското първенство, което бе планувано за 2020 година, но бе отложено заради пандемията от коронавирус. На предстоящия турнир участие ще вземат най-силните държави на стария Континент, като Англия е една от големите сили. След страхотното представяне на Мондиал 2016, “Трите лъва” ще са устремени към титлата на Евро 2020. Селекционерът Гарет Саутгейт има редица класни играчи в състава си, но Англия има невероятно богатство – изобилието от млади таланти, които тепърва ще оставят отпечатък върху “Трите лъва”.

Всички вече сме запознати с класата на играчи като Хари Кейн, Рахим Стърлинг, Маркъс Рашфорд, Джак Грийлиш и Джейдън Санчо. При това никой от тях не е на възраст над 27 години. Най-опитен е Хари Кейн (27 г.), докато Стърлинг през декември ще навърши тази възраст, а Рашфорд и Санчо са доста по-млади съответно на 23 г. и 21 г. Но английският национален отбор има още много големи таланти, които са на възраст на или под 22 години. Играчи като Фил Фодън, Мейсън Грийнууд и Букайо Сака попадат в нашия списък с най-големите таланти на Англия.

Деклан Райс /22 г./ 

Деклан Райс в момента е един от най-добрите полузащитници във Висшата лига. 22-годишният футболист впечатлява с изявите си за Уест Хям и е сред лидерите в отбора. Деклан Райс вече е записал 15 мача за националния отбор на Англия и има 1 попадение. Той ще бъде основна фигура в състава на Саутгейт през лятото.

Мейсън Маунт /22 г./

Мейсън Маунт е един от най-креативните халфове в английския футбол в момента. Футболистът на Челси трябва да бъде малко по-последователен, за да бъде голяма звезда. Бъдещето обаче е пред него и Маунт има невероятн талант, за което говори и факта, че вече е изиграл 16 мача за Англия и има 4 попадения.

Трент Александър-Арнолд /22 г./

Качествата на Трент Александър-Арнолд е излишно да бъдат коментирани. Бранителят спечели Шампионска лига и Висшата лига с Ливърпул, като беше с основна заслуга за тези успехи. Трент Александър-Арнолд е изиграл 12 мача за националния тим и има 1 попадение.

Рийс Джеймс /21 г./

Заради силните изяви на Рийс Джеймс в Челси през сезон 2020/21, мястото на Трент Александър-Арнолд в титулярния състав на Англия за Евро 2020 е под въпрос. Джеймс показва невероятна игра и е много ценен за защитата на ‘сините’. Той вече е натрупал шест мача за Англия, като няма попадение до момента.

Калъм Хъдсън-Одой /20 г./

Калъм Хъдсън-Одой несъмнено има огромен потенциал. Футболистът на Челси е записал само 3 срещи за националния тим и в последно време не е викан в състава, но той е само на 20 години и тепърва ще показва на какво е способен.

Фил Фодън /20 г./

Фил Фодън в момента е едно от най-горещите имена в европейския футбол. 20-годишният полузащитник на Манчестър Сити е един от лидерите в тима на Пеп Гуардиола. Дори някои специалисти твърдят, че Фодън може да се конкурира с играч като Килиан Мбапе. До момента Фодън е изиграл 6 срещи за “Трите лъва” и има 2 попадения.

Букайо Сака /19 г./

Букайо Сака прави много силен сезон за Арсенал и не случайно отскоро е в английския национален отбор. Младият футболист е записал 4 срещи до момента с екипа на “Трите лъва”, като все още няма попадение. Ако бъде здрав, със сигурност ще е в отбора за Евро 2020.

Мейсън Грийнууд /19 г./

Мейсън Грийнууд е един от най-обещаващите нападатели на Англия. 19-годишният футболист впечатлява с умението си да реализира попадения и се радва на страхотен сезон в Манчестър Юнайтед. До момента Гарет Саутгейт му е дал шанс за изява в само един мач, но Грийнууд тепърва ще бъде основна фигура за Англия.

Джуд Белингам /17 г./

Само на 17 години, Джуд Белингам вече има 2 изяви за представителния тим на Англия На 10 ноември 2020 г. Белингам беше повикан за първи път в отбора на ‘Трите лъва’ и напраи своя дебют в приятелски мач срещу Република Ирландия на Уембли на 12 ноември, след като се появи от пейката на мястото на Маунт. Белингам направи страхотен сезон 2019/20 в Бирмингам и силните му изяви бяха забелязани от Борусия Дортмунд, който го привлече през миналото лято. Според мнозина Джуд Белингам е най-големият талант на Англия в момента.