Байерн без Левандовски се измъчи срещу закъсалия Кьолн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Ханзи Флик спечели трудно с 2:1 срещу 16-ия в класирането

Байерн Мюнхен не допусна изненада, но спечели трудно с 2:1 гостуването си на Кьолн в шестия кръг на Бундеслигата. Ханзи Флик даде почивка на Роберт Левандовски за днешния двубой, а освен него в групата не попадна и Леон Горецка. Успехът изведе баварците на върха в класирането с 15 точки, толкова има и Борусия Дортмунд, който по същото време срази с 2:0  като гост Арминия. Третият РБ Лайпциг може да се завърне на върха, ако успее да спечели днес от 19:30 визитата си на Борусия Мьонхенгладбах.

След неубедителни първи минути гостите все пак стигнаха до откриващо попадение. В 13-ата удар на Серж Гнабри срещна ръката на Мариус Волф и реферът отсъди дузпа, която Томас Мюлер изпълни точно.

Без да блести особено, отборът на Байерн стигна и до втори гол в добавеното време, а негов автор бе Серж Гнабри.

Гостите пропуснаха добри възможности да решат всичко в мача в началото на второто полувреме, а Исмаил Якобс от Кьолн на два пъти бе близо до попадението.

Доминик Дрекслер върна надеждите на „козлите“ в 82-ата минута, но домакините не успяха да измъкнат точка и загубиха с 1:2. Кьолн остава на 16-ото място с 2 точки.