Байерн, Челси и Ман Юнайтед с интерес към хърватски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Байерн Мюнхен се включи в надпреварата за подписа на звездата на Щутгарт Борна Соса

Байерн Мюнхен е поредният клуб, който е проявил интерес да привлече защитника на Щутгарт Борна Соса. Хърватският бранител е преследван още от Челси и Манчестър Юнайтед.

Соса премина през юношеските редици на хърватския Динамо Загреб и направи 41 мача за първия тим, преди да се присъедини към Щутгарт през лятото на 2018 г. От пристигането си в Германия, 24-годишният футболист е много важен играч за защитата на швабите и е участвал над 80 пъти за немския клуб.

Борна Соса се радва на добра кампания 2021/22, въпреки че Щутгарт се оказва замесен в битката за оцеляване в Бундеслигата. До момента през този сезон левият бек има 29 мача във всички турнири, вкарвайки два гола и има девет асистенции. Неговите изяви доведоха до широк интерес от клубове от цяла Европа, като Байерн, Манчестър Юнайтед и Челси го следят.

Нуждата на Челси от нов ляв бек произтича от несигурността около бъдещето на Маркос алонсо. Тъй като Бен Чилуел беше контузен, испанецът беше редовен титуляр. Но тъй като договорът му изтича следващата година, напускането през лятото е вероятно, особено предвид желанието на Алонсо да премине в Барселона.

Манчестър Юнайтед също иска да привлече хърватския защитник, въпреки че има много възможности на позицията. Люк Шоу и Алекс Телес си поделят игрово време на “Олд Трафорд”. Ерик тен Хаг е хвърлил око на Соса, към когото Байерн проявява голям интерес от няколко дни. Баварците искат да вземат добра конкуренция на Алфонсо Дейвис.