Байерн Мюнхен доближи върха след победа над Хофенхайм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джамал Мусиала и Чупо-Мотинг отново бележат за баварците

Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Хофенхайм с резултат 2:0 в двубой от 11-ия кръг на Първа Бундеслига. Баварците изиграха много силно първо полувреме, през което изковаха успеха с две попадения. Джамал Мусиала и Ерик-Максикм Чупо Мотинг реализираха попаденията съответно в 18-ата и 38-ата минути. Двамата се разписаха и при побеата с Аугсбург с 5:2 в сряда, така че затвърждават добрата си форма.

Байерн доминираше още от първата минута на двубоя В 4-ата Оливер Бауман спаси удар на Гнабри, а малко след това немският национал пропусна нов шанс за попадение.

В 18-ата минута Джамал Мусиала получи добро подаване от Леон Горецка и отбеляза откриващото попадение – 0:1. В следващите минути Гнабри и Горецка имаха добри възможности да се разпишат.

Седем минути преди почивката Ерик-Максикм Чупо Мотинг удвои аванса на баварците. Гнабри подаде към камерунския нападател, който с прецизен удар отбеляза за 0:2.

След почивката Байерн намали оборотите, като нов гол в мача не падна. В тима на гостите имаше доста смени след 70-ата минута и темпото на игра не бе като през първата част.

С тази победа отборът на Байерн Мюнхен събра 22 точки в актива си и се доближи на точка до лидера Унион Берлин, който в неделя гостува на Бохум в двубой от програмата на Бундеслигата за 11-ия кръг.