google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците искат полузащитника на Ман Сити

Халфът Илкай Гюндоган се появи в списъка с трансферни цели на Байерн Мюнхен, тъй като шампионите от Бундеслигата очакват значителни промени в състава през лятото, пише Fichajes. Полузащитникът на Манчестър Сити влиза в последната година от договора си и може да напусне шампионите на Висшата лига.

Илкай Гюндоган написа името си във фолклора на Манчестър Сити след страхотно представяне в последния ден на сезон 2021/22 на Висшата лига. Неговите два гола, включително драматичния победен гол, донесоха успеха над Астън Вила, гарантирайки им запазването на титлата във Висшата лига. Изпълнението напомняше за късния победен гол на Серхио Агуеро, който спечели титлата на тима през 2010/11. Въпреки това, бъдещето на Гюндоган в клуба е под въпрос, тъй като той влиза в последната година от договора си с Манчестър Сити.

Гюндоган и Манчестър Сити не са постигнали споразумение за нов контракт, въпреки че Гуардиола публично изрази желанието си да задържи халфа. Може да има насрочени допълнителни разговори между двете страни и може да се наложи да разрешат въпроса или да рискуват да загубят германския национал.

Гюндоган ще бъде готов да напусне клуба и няма да има недостиг на опции къде да продължи кариерата си. Германският шампион може да бъде привлекателна перспектива за халфа, който може да търси завръщане в родината си. Интерес проявяват отбори от Висшата лига, испански клубове и сега Байерн Мюнхен. Ако напусне Манчестър Сити, основното му желание е да продължи да играе в Шампионската лига, което баварците със сигурност изпълняват. Байерн се очаква да се подсили и с друг играч от Висшата лига – Садио Мане.