google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският гранд ще се пробва за френското крило през лятото, тъй като Томас Тухел го иска в състава

Френският национал Усман Дембеле е обект на интерес от страна на Байерн Мюнхен, съобщава испанското издание Fichajes. Новият треньор на баварците Томас Тухел има желание да привлече крилото на Барселона през летния трансферен прозорец, като футболистът е оценяван на 60 млн. евро.

Усман Дембеле подобри формата си, след като Шави пое Барселона. Френският национал бе колеблив при всеки друг мениджър на каталунците. 25-годишният футболист се наслаждава на солиден сезон 2022/23 до момента, като има осем гола и седем асистенции в 28 изяви за “блаугранас”. Прогресът на играча не остава незабелязан, а германският колос Байерн Мюнхен има интерес към него.

Томас Тухел е голям почитател на таланта на Дембеле. Германският тактик също се опита да подпише с крилото на Барселона по време на престоя му в Челси. Междувременно Байерн Мюнхен може да продаде поне един измежду Лерой Сане, Серж Гнабри и Кингсли Коман. Интересното е, че и тримата играчи са обект на интерес от страна на Реал Мадрид. Който и от тях да напусне “Алианц Арена”, това ще отвори място за Дембеле.

Привличането на френското крило няма да е лесно, тъй като Барселона не се интересува от продажбата му. Последните информации твърдят, че каталунците искат да обвържат Дембеле с нов дългосрочен договор.

В информацията на Fichajes се споменава, че Дембеле също е трансферна цел на няколко клуба от Висшата лига, като Челси и Манчестър Юнайтед проявяват интерес.