Байерн Мюнхен ще направи всичко възможно да задържи Алфонсо Дейвис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Канадецът е спряган за трансфер извън Германия

Един от основните приоритети на ръководството на Байерн Мюнхен през летния трансферен прозорец ще бъде да удължи договора на крайният бранител Алфонсо Дейвис. Настоящият контракт на канадеца изтича през 2025 година, но баварците бързат да го подновят, тъй като интерес към него проявява Реал Мадрид.

Флорентино Перес иска да подсили защитата си с бързоногия канадец за следващия сезон. В момента на поста на левия бек в Реал играе Едуардо Камавинга, но това не е неговата предпочитана позиция. Другата опция пред Карло Анчелоти е Ферлан Менди, но той се контузва често и не се намира в добра форма в момента. Точно, поради тази причина Перес е набелязал бранителят на Байерн.

Реал обаче ще трябва да плати огромна сума за Дейвис, който е оценяван на 70 милиона евро. Трябва обаче да имаме предвид и факта, че “белият балет” ще се раздели с още около 100 милиона, за да финализира сделката за подписа на Джуд Белингам, Ако и двата трансфера бъдат осъществени Реал може да се окаже принуден да се раздели с някой от настоящите си играчи, за да не наруши правилата на финансовия феърплей.